Jelentkezz ingyenes hajvizsgálatra!

Tetyana S
Régóta tartó hajhullásomat állították meg. Van az a pont, amikor a vitaminok már nem segítenek .:) Köszönöm
Tetyana S
2023.04.20.
Sándor Sándor
Teljesen meg vagyok elégedve. Alig volt hajam elől, de a szűk keretemből szépet alkottak. Csak ajánlani tudom.
Sándor Sándor
2023.03.21.
Andi K. N.
Régóta ritkuló hajamat teljesen helyrehozták a klinikán. Nagyon kedves és profi csapat segített nekem. Ismét van önbizalmam.
Andi K. N.
2022.12.30.
Surprise Kids
After I lost most of my hair ,my wife contacted the clinic for information,my brother had previously been there and he recommended it.The staff was very professional the surgery was excellently preformed and the team environment was very friendly.The second picture shows 3 days after the surgery.highly recommended.from Ireland 🙂
Surprise Kids
2022.11.25.
Mark Kathi
Az arc mezoterápiás kezelés során Zsuzsa nagyon kedves volt, bármilyen kérdést tettem fel teljeskörűen tudott tájékoztatni és már az első kezelés során feszesebbnek érződött a bőröm, a pattanások eltűntek.
Mark Kathi
2022.06.02.
Nyitrai Roland
Fél évvel a beavatkozás után, szinte el se hiszem, hogy olyan állapotban van a hajam, mint kb. 10 éve. Remélem még legalább 10 évig így is marad. Köszönöm 🙂
Nyitrai Roland
2022.02.13.

Ne pánikolj, ha Nálad is elkezdődik!

A férfiak kopaszodása nem keverendő össze a foltos kopaszodással, amely gyakran jár foltos hajhullással, amely a haj teljes elvesztéséhez vezet.

A férfiak több mint 95%-nál a haj elvékonyodása elsősorban azért történik, mert nagyobb a nemi hormonokra való érzékenység a koponya bizonyos részein. Ez genetikailag örökölhető így a környezeti tényezők nem nagyon tudják befolyásolni. Hét férfiből négynél van esély arra, hogy a kopaszodás génjét örökölte. Előfordul, hogy a hajhullás, a kopaszodás már fiatalkorban is jelentkezik. A 20-30 éves kor közötti férfiak fején jellegzetes formában kezdődik mega hajhullás. Először az ún. hajvonal húzódik hátrébb majd a fejtetőn is elkezd ritkulni a haj, végül e két ritkuló terület találkozik. Ez a típusú kopaszodás jellegzetes U alakot ölt a fej hátsó és oldalsó részein.

A probléma hátterében akár hormonális zavar is állhat. Normális esetben az ösztrogénből van több a szervezetben, azonban amikor felborul a hormonháztartás, több andogén hormon kezd el termelődni. Ez különösen azoknál a férfiaknál okoz gondot, akik érzékenyek a DHT-ra (dihidro-tesztoszteron). Kiváltó ok lehet még hosszabb ideig fennálló stressz, az egyoldalú táplálkozás, rossz vérkeringés, alacsony vérnyomás, véralvadást gátló gyógyszerek, hosszan tartó láz, különböző gyulladások a szervezetben, pajzsmirigy- és veseproblémák. Kopaszodás járhat az idősebb kor elérésével, illetve vitaminhiányból is. Utóbbinak túladagolása is ugyanide vezet! Azonban az is előfordul, hogy mindezek együttes hatásaként alakul ki a hajhullás.

Mit tehet, hogy megakadályozza a hajhullást?

1. Kivizsgálás

Érdemes szakemberhez fordulni, aki megállapítja a hajhullás mértékét, stádiumát és valamilyen kezelési módot ajánl.

2. Valamilyen szer használata

Számos gyógyszernek és gyógynövénynek van hajhullást meggátoló vagy legalább is lassító hatása. Ezek használatával eredményeket érhetünk el.

3. Életmódváltás

Életvitelünk, életstílusunk megfigyelése és átgondolása is vezethet a probléma megoldásához, amennyiben a hajhullás mögött például a stressz áll.

4. Hajátültetés konzultáció:

Amennyiben a fenti módszerek egyikével sem jár sikerrel, de úgy érzi, hogy ez negatívan hat ki életére, forduljon bizalommal speciális szakorvosokhoz, akik tájékoztatást nyújtanak Önnek a hajbeültetéssel kapcsolatban.