Jelentkezz ingyenes hajvizsgálatra!

Blog 

Örökölhető a kopaszság?

Ha észrevesszük, hogy elkezdett hullani a hajunk, még nem biztos, hogy nagy a baj. Napi 100 hajszál elvesztésénél még nem kell aggódni, hiszen a fejen található 100000 hajtüszőnek 90%-a magától újranő. Ez egy folyamatos ciklus, mindig új haj nő a kihullt helyére.

Olvass tovább >>

Hajhullás vérszegénység miatt?

Kevesen gondolnak rá, mert a vérszegénység tulajdonképpen lassan és alattomosan alakul ki a szervezetben. Mellékhatásai szerteágazóak, nincsen egyértelmű jele és csak általánosságban mondható el, hogy vashiány okozza.

Olvass tovább >>

Mi a különbség a hajvesztés és a hajhullás között?

Látszólag semmi, valójában viszont teljesen más a kettő. Hajhullás esetén a hajszálak a hajhagymákkal együtt, tövestül hullanak ki, míg hajvesztéskor a hajszálak csak eltörnek, és ezért látszódhat hajhullásként. A legnagyobb különbség köztük a kialakulás körülményeiben rejlik.

Olvass tovább >>

Hajhullás oka lehet a cukorbetegség is

Hajunk minden nap hullik a természetes cserélődésből kifolyólag, csak az nem mindegy, mekkora ez a mennyiség. A napi 70-100 hajszál elvesztése még normálisnak mondható. 150 hajszál felett viszont valamilyen betegségre, akár öröklött kopaszodásra is gyanakodhatunk. Sajnos a hajhullás, mint tünet, a cukorbetegeknél is előfordulhat.

Olvass tovább >>

Milyen gyakran mossak hajat?

Örök kérdés, hogy hányszor érdemes hajat mosni egy héten?

Régen az emberek kéthetente mosták a hajukat, bár akkoriban nem volt ennyi por és szmog a levegőben, így nem volt szükséges a gyakori hajmosás. Most azonban lehetetlen lenne egy hétig meglenni hajunk tisztítása nélkül.

Olvass tovább >>

Keserű valóság: nem nő vissza, ami már kihullott

Minden bizonnyal nincs olyan ember, aki ne találkozott volna hirdetésekkel, melyek a tökéletes alak, ragyogó fehér fog, dús hajkorona elérését ígérik, ha használjuk terméküket. Igyekeznek minden problémánkra megoldást találni. Vitaminokkal, balzsamokkal, orvosságokkal, melyek több tízezer forintnál kezdődnek, határ pedig a csillagos ég. De mit is ígérnek ezek a csodaszerek?

Olvass tovább >>

A ritkább alopéciák

Egy régebbi cikkünkben már tisztáztuk, hogy az alopécia nem kifejezetten egyetlen hajhullással kapcsolatos betegség megnevezése, hanem egy gyűjtőfogalomként használt szakkifejezés. Mostani összefoglalónkban bemutatjuk e kopaszodásos betegségek közül a legritkábbakat.

Olvass tovább >>

Mi az az Alopecia?

Az „alopecia” latin eredetű szó, ma az orvosi szótárakban találhatunk rá. Általános értelemben hajhullást, hajritkulást, kopaszodást jelent. Tulajdonképpen gyűjtőfogalom, nem kifejezetten egyetlen betegség neve. Mivel a kopaszodás számos okra vezethető vissza, így sok fajtája is létezik.

Olvass tovább >>