Jelentkezz ingyenes hajvizsgálatra!

Tetyana S
Régóta tartó hajhullásomat állították meg. Van az a pont, amikor a vitaminok már nem segítenek .:) Köszönöm
Tetyana S
2023.04.20.
Sándor Sándor
Teljesen meg vagyok elégedve. Alig volt hajam elől, de a szűk keretemből szépet alkottak. Csak ajánlani tudom.
Sándor Sándor
2023.03.21.
Andi K. N.
Régóta ritkuló hajamat teljesen helyrehozták a klinikán. Nagyon kedves és profi csapat segített nekem. Ismét van önbizalmam.
Andi K. N.
2022.12.30.
Surprise Kids
After I lost most of my hair ,my wife contacted the clinic for information,my brother had previously been there and he recommended it.The staff was very professional the surgery was excellently preformed and the team environment was very friendly.The second picture shows 3 days after the surgery.highly recommended.from Ireland 🙂
Surprise Kids
2022.11.25.
Mark Kathi
Az arc mezoterápiás kezelés során Zsuzsa nagyon kedves volt, bármilyen kérdést tettem fel teljeskörűen tudott tájékoztatni és már az első kezelés során feszesebbnek érződött a bőröm, a pattanások eltűntek.
Mark Kathi
2022.06.02.
Nyitrai Roland
Fél évvel a beavatkozás után, szinte el se hiszem, hogy olyan állapotban van a hajam, mint kb. 10 éve. Remélem még legalább 10 évig így is marad. Köszönöm 🙂
Nyitrai Roland
2022.02.13.

A ritkább alopéciák

Androgén alopéciaval szenvedő nőknél a haj hullásáért a megnövekedett férfi nemi hormon szint a felelős. A férfiakkal ellentétben ez a fajta kopaszodás szerencsére nem jelenti egyes területeken a haj végleges elvesztését. A haj a fejbőr egészén egyenletesen kezd kihullni. A haj szerkezete elvékonyodik, szőrszerűvé változik. Zsírosodással is együtt járhat, ilyenkor fénylőbb a fejbőr. A változó korba érve szinte minden nő megküzd ezzel, ám van, akinél ez a fajta betegség már egész fiatalon, 18-23 éves kora között jelentkezik. A hormonháztartás-zavar örökölhető, viszont jó hír, hogy megfelelő szakértelemmel eredményesen kezelhető ez a betegség és a miatta kialakult hajhullás is.

Toxikus alopéciáról beszélünk, amikor a hajhullásért valamely, a szervezetben felhalmozódott méreganyag a felelős. A toxikus anyagok a vérkeringés segítségével eljutnak a hajhagymákhoz és károsítják azokat, kihullnak. Ezek a káros anyagok a szervezetünkbe kerülhetnek gyógyszerek által, vagy valamilyen betegség során termelheti is testünk azokat, például vérhas. A legismertebb ilyen veszélyes méreg a tallium, melyet régen gyerekeknél használtak az ótvar kezelésére. Ma már csak patkány- és rovarirtó szerekben találhatunk. Egyes vitaminok túladagolása is okozhat toxikus hajhullást, ilyen az A-vitamin. Ez a fajta alopécia is visszafordítható a mérgező hatás  megszüntetésével.

Ennél speciálisabb eset, ha valaki alopécia symptomatica-val küzd, mert ilyenkor egy folyamatos inger hatására hullik a haj, ami a mérgező anyagokon túl lehet pszichikai is. Szintén gyógyítható.

A seborrhoeas alopeciák kialakulása részint genetika kérdése. Mindkét nemnél egyaránt jelentkezhet serdülőkorban. E betegségnél a fejbőrön fokozottabb a faggyútermelés, ennek következtében a már levált bőrlemezkék összetapadnak, így nem tud egészségesen hámlani a fejbőr. Két fajtája létezik, attól függően, hogy a
fejbőrön kialakult váladékban a faggyú vagy az elhalt hámsejtek mennyisége a nagyobb. Ahol a faggyúé több, azt seborrhoea oleosa-nak hívják. Ilyenkor fényesebb a fejbőr, esetenként pattanásos is lehet. Ahol a hámlemezek száma több, azt seborrhoea siccana-nak nevezik. Ebben az esetben a fejbőr vízhiányos, vagyis száraz, fénytelen. Létezik még egy igen ritka fajtája is, ahol a váladékos területek begyulladnak, viszketnek, kisebesednek, ezt seborrhoeás dermatitisnek hívják. Sajnos ezek nem gyógyíthatók tartósan, csak kezelhetők.

Az alopécia seborrhoica szerzett és öröklött is lehet. Itt is a hormonháztartás zavara a felelős, mégpedig a mellékvese felborult működése miatti zavar. A kopaszodás a halántékon kezdődik, mely körbehalad kétoldalt a fejtetőn. Gyakran párosulhat mellé zsírosodás, és hámlásos viszketés, így könnyen vezethet valamilyen seborrhoea
kialakulásához is.