Jelentkezz ingyenes hajvizsgálatra!

Tetyana S
Régóta tartó hajhullásomat állították meg. Van az a pont, amikor a vitaminok már nem segítenek .:) Köszönöm
Tetyana S
2023.04.20.
Sándor Sándor
Teljesen meg vagyok elégedve. Alig volt hajam elől, de a szűk keretemből szépet alkottak. Csak ajánlani tudom.
Sándor Sándor
2023.03.21.
Andi K. N.
Régóta ritkuló hajamat teljesen helyrehozták a klinikán. Nagyon kedves és profi csapat segített nekem. Ismét van önbizalmam.
Andi K. N.
2022.12.30.
Surprise Kids
After I lost most of my hair ,my wife contacted the clinic for information,my brother had previously been there and he recommended it.The staff was very professional the surgery was excellently preformed and the team environment was very friendly.The second picture shows 3 days after the surgery.highly recommended.from Ireland 🙂
Surprise Kids
2022.11.25.
Mark Kathi
Az arc mezoterápiás kezelés során Zsuzsa nagyon kedves volt, bármilyen kérdést tettem fel teljeskörűen tudott tájékoztatni és már az első kezelés során feszesebbnek érződött a bőröm, a pattanások eltűntek.
Mark Kathi
2022.06.02.
Nyitrai Roland
Fél évvel a beavatkozás után, szinte el se hiszem, hogy olyan állapotban van a hajam, mint kb. 10 éve. Remélem még legalább 10 évig így is marad. Köszönöm 🙂
Nyitrai Roland
2022.02.13.

FUE2 technológia

A tudomány jelenlegi állása szerint kopaszodás ellen az egyetlen életre szóló megoldás a hajbeültetés.

A FUE2 Safe System hajbeültetési módszerével a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni, a beavatkozás fájdalommentes, a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel jár.

A legmodernebb technológia

Klinikánkon a legmodernebb FUE2 Safe System hajbeültetési módszerrel dolgozunk. A hajbeültetésre maximális hajgaranciát vállalunk, valamint olyan egyedülálló hajgyógyászati utókezelésekkel együtt kínáljuk, mellyel elérhető és hosszútávon is megtartható a gyönyörű, dús haj.

Ismerd meg a FUE2 technológiát, tudd meg pontosan, óráról-órára mi történik veled a műtét napján. Kövesd egy idővonalon, hogyan fognak fejlődni hajszálaid a beültetés után.

A hajbeültetés csúcstechnológiája

A hajbeültetés gyakorlatilag annyit jelent, hogy a saját hajból, tarkótájról nyert töveket áthelyezzük a hajhiányos területre. Ezzel az eljárással nagyon biztonságosan, szinte hajszálvesztés nélkül lehet kivenni, majd áthelyezni ezeket a hajtüszőket.

Az első hajbeültetést 1952-ben végezték, New Yorkban. Akkoriban még 4mm átmérőjű volt egy bemetszés, így habár a fejtetőre ültetett szőrtüszőegységek megmaradtak, a donorterület nem festett túl fényesen a műtét után.

A ‘90es években terjedt el a FUT módszer. Egy csík hajas fejbőrt vettek ki a donorterületről és ezt osztották szét a fejtetőn. Habár a módszer forradalminak számított a maga idejében és rejtélyes módon az USA-ban még a mai napig alkalmazzák, az igazán esztétikus műtéti megoldás még váratott magára.

2005-re született meg az a módszer, amelynek a továbbfejlesztett változatát a mai napig használjuk – a FUE.

A FUE (Follicular Unit Extraction) lényege, hogy egy golyóstollnak kinéző, 1 mm átmérőjű körkéssel kiemelnek egy szőrtüszőegységet (graftot) a fejbőrből, ezt tápoldatba helyezik, majd a fejtetőre ültetik. A bemetszés olyan kicsi, hogy a hegesedési folyamat egy hétre redukálódott. A módszert úgynevezett “No touch” technológiaként tartják számon.

A tökéletes eszköz

Az áttörést a hajbeültetésben nem is az elgondolás, hanem inkább a tökéletes eszköz megalkotása jelentette. Ez a Harris-tű. Mi, a Professional Hair hajklinikán ezt az eredeti, amerikai Harris-tűt használjuk minden egyes páciens hajbeültetése során.

A FUE2 Safe System annyiban tud többet, hogy a tű átmérője még kisebb, 0.7-0.9 mm. Ez hegesedés szempontjából még ideálisabb, a donorban pedig teljesen észrevétlen marad a kiemelt graftok helye. Ennél kisebb tűt már nem lehet úgy alkalmazni, hogy ne sértsük meg a szőrtüszőegységeket.

Van klinika, amelyik újabb módszerről áradozik, de az az igazság, hogy sem a kisebb átmérő, sem a hajszálak szétválasztása nem előnyös a hajbeültetési folyamat szempontjából, sőt! A hajszálaknak az az ideális, ha egy egységben maradnak, az ebbe való bármiféle beavatkozás károsíthatja a gyökérszerkezetet.

Nyugat-európai és amerikai hajbeültető orvosok mind ezt támasztják alá, ezért mi is maradunk a FUE2 Safe System módszernél. Egy innováció van nyugaton a FUE2-vel kapcsolatban, az a robotizáció. Számunkra fontos, hogy a páciens otthonosan, kényelmesen érezze magát nálunk, hiszünk doktornőink gondoskodó, precíz munkájában és nem cserélnénk őket robotra.

Mi történik a műtét napján?

Tölts el velünk egy virtuális napot a Professional Hair klinikán! Hogyan zajlik a FUE2 technológiával végzett műtét napja? Nyugodt lehetsz, a műtéti nap foglalásakor minden információt megkapsz, hogy tökéletesen fel tudj készülni a beavatkozásra.

08:00

Mikor megérkezel, átbeszéled a konzultáción egyeztetett részleteket az orvosoddal még egyszer, hogy biztosan minden az elképzeléseid szerint történjen. Levágja a hajad, majd megrajzolja a hajvonalat számodra. Ez az a vonal, ahol a homlokodon elkezdődnek majd a hajszálak. Ennek formáját és elhelyezkedését természetesen igényeidhez igazítja a doktornő.

08:30

A délelőtti órákban egy kényelmes ágyon, hason fekve ábrándozhatsz leendő hajkoronádról. Az orvos ekkor kezdi meg a később beültetendő hajszálak kinyerését a donor területről. Egy speciális eszköz segítségével emeli ki egyenként a graftokat. A beavatkozás előtt mindig kapsz helyi érzéstelenítést, ez kicsit kellemetlen érzés lehet, de nem kell tartanod nagymértékű fájdalomtól. Amint kifejtette hatását az érzéstelenítő, orvosod garantáltan fájdalommentesen távolítja el a graftokat. A kiemelt graftok egy élettani oldatba kerülnek tisztításra és osztályozásra.

12:00

Miután a megfelelő számú hajszál eltávolításra került, mindenkinek jár az ebédszünet, Neked is van lehetőséged ebédelni, nyújtózkodni kicsit, valamint szemügyre veheted, hogyan is állnak a folyamatok. Felteheted esetleges kérdéseid is.

13:00

A szünet után már kényelmes relaxációs pózban fekszel majd a székben. Orvosod előkészíti fejbőröd a beültetésre. Újra kapsz érzéstelenítőt, hogy zavartalanul élvezhesd új hajkoronád születését. Helyükre kerülnek a délelőtt folyamán eltávolított hajhagymák. Közben akár filmet is nézhetsz vagy hallgathatod kedvenc zenéd. Ne úgy képzeld el, mint egy horror jelenetet mindenféle műszerekkel. Ez sokkal barátságosabb folyamat, a tű is úgy néz ki, mint egy enyhén puffadt Rotring ceruza.

18:00

Délután boldogan indulhatsz haza, azzal a tudattal, hogy egy életre leszámoltál a kopaszsággal. Már csak pár hónap türelem és örökre visszanyered régi, dús hajadat! A beavatkozást végző orvos ellát minden fontos információval és utasítással, amit az elkövetkezendő napokban és hetekben követned kell, hogy a legjobban megóvd a beültetett hajakat és maximálisan serkentsd a növekedésüket.

Amennyiben két napos műtéten veszel részt, ugyanúgy elengedünk az első nap végén is. Otthoni, kényelmes környezetben pihenhetsz a második nap előtt.

Beültetés után

A beavatkozás után már másnap munkába állhatsz, de az aktív sportot még 2-3 hétig kerülni kell.

Az első hónapban a frissen beültetett graftokban lévő hajszálak kihullanak és a fejbőr teljesen regenerálódik. Az igazi eredmény kb. 3 hónap után kezd el igazán látszani, akkor kezdődik el az igazi hajnövekedés, sűrűsödés, egyre több hajszál bújik elő, ilyenkor már vágathatsz is a hajadból.

Fél évvel a beavatkozás után már igazán látványos a változás! A korábban kopasz területeken folyamatos a sűrűsödés, már lassan el is felejted a műtétet, de azért a féléves kontrollon még megnézzük, hogy hogy alakul a növekedés!

Ugye, hogy nem is hangzik olyan félelmetesen?

Sokan félnek a hajbeültetéstől, mert a műtét elnevezéstől egy komoly beavatkozásra asszociálnak, több hetes lábadozási idővel. Hajbeültetés után nem esel ki a munkádból, és a napi rutinodon is csak rövid ideig, kis mértékben szükséges változtatnod.

NÉZD MEG, MI TÖRTÉNIK A HAJADDAL 12 HÓNAP ALATT

A kezelés utáni első hét

Az apró hegek gyógyulásnak indulnak, pár napig nyugalom, stresszmentesen, sapka, hajmosás nélkül, alvás nyakpárnával.

Hajbeültetés után egy hónappal

A fejbőr teljesen regenerálódik, minden pici seb begyógyul, a haj elkezd nőni, ezzel egyidőben a beültetett hajszálak elkezdenek kihullani (természetes folyamat!)

Hajbeültetés után 3 hónappal

Ekkor van egy fordulópont, amikor elkezdődik az igazi hajnövekedés, sűrűsödés, egyre több hajszál bújik elő. Ilyenkor már vágathatsz a régi hajadból, a donor terület is tökéletesen regenerálódik.

Hajbeültetés után 6 hónappal

Fél évvel vagyunk a hajbeültetés után és már abszolút látványos a változás! A kopasz területeken folyamatos a sűrűsödés, már lassan el is felejted a beavatkozást, még a féléves kontrollon azért megnézzük, hogy alakul a növekedés! ?

Hajbeültetés után 8 hónappal

Az igazi áttörés… Ekkora áll már be szépen a növekedés, a beültetett hajszálak már úgy viselkednek, mint az összes többi. Megerősednek, egészségesek. Innen már visszafordíthatatlan, hogy megszépülsz.

EGYEDI, SZEMÉLYRE SZABOTT UTÓKEZELÉS

A Professional Hair nem csak abban egyedülálló a piacon, hogy 100% garanciát vállal a hajbeültetésre, hanem abban is, hogy a hajbeültetés után lehetőséget kínálunk az új hajszálak táplálására a lehető legdúsabb hatás érdekében. A mezoterápiás kezelés során egy vitamin-, és aminosav koktélt injekciózunk a fejbőrbe, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal tápláljuk a hajhagymákat.

Hajhullás vagy kopaszodás?

Fésülködés után csomónyi hajat találsz a fésűben. Reggelente számolgatod a párnádon lévő hajszálakat. Honnan lehet tudni, hogy ez normális vagy a visszafordíthatatlan kopaszodás első jelei?

Körülbelül napi 100 hajszálig a hajhullás természetesnek, normálisnak mondható. Tavasszal és ősszel mindenkinek hullik a haja, ahogy az állatok szőre is, ez teljesen rendben van. A szezonális hajhulláson túl, az ideiglenes hajvesztés hátterében sokszor állhatnak betegségek vagy hormonális elváltozások. Ilyen esetekben a kiváltó probléma megszűnésével a hajveszteség is eltűnik.

Drasztikus fogyókúra

Egy szigorú diétából adódó tápanyaghiány könnyen vezethet hajhulláshoz. Ilyen esetben A-, B, C- és E-vitaminok, illetve a vas, a réz és a cink pótlása ajánlott.

Betegségek

Súlyos, hosszabb betegségek, amelyek jelentősen legyengítik a szervezetet, gyakran járnak hajhullással. Ezen kívül számos megbetegedés előjele/figyelmeztető jele is lehet a fokozott hajvesztés, ezek közül a leggyakoribbak: pajzsmirigyproblémák (túl- vagy alulműködés), testben lévő gyulladások (akár fogban, ínyben előforduló gyulladások), vashiányos vérszegénység, agyalapi mirigy elégtelenség.

Gyógyszerek

Bizonyos gyógyszerek, főleg antidepresszánsok, vérnyomás-csökkentők szedése is lehet egy kiváltó ok. Érdemes kivizsgálni a felírt gyógyszer iránti érzékenységünket is, ugyanis gyakran az egy-egy hatóanyag iránti intolerancia csak kevésbé látványos tünetekben jelenik meg, mint például a hajhullás. Gyakori kiváltó ok lehet még az A-vitamin túlzott bevitele is.

Stressz, szorongás

Stressz, szorongás: Erős érzelmi megpróbáltatások vezethetnek betegségekhez és hajhulláshoz is. Erős érzelmi vagy fizikai túlterheltség esetén a hajszálak hamarabb kerülhetnek nyugalmi szakaszba.

Ha a felsorolt tényezők valamelyike okozza a hajhullást, az foltokban vagy a fej teljes területén következik be és visszafordítható. Ilyenkor először is meg kell keresni a hajhullás okát, kezelni és utána vitaminokkal lehet serkenteni a hajnövekedést. A legjobb, ha közvetlenül a fejbőrbe fecskendezik a tápanyag koktélt, ezt hívjuk mezoterápiának.

A férfiak 95%-a viszont genetikai hajhullással küzd, ami végleges kopaszodást jelent.

A tesztoszteron a férfiasság hormonja. A prosztatában, a mellékvesékben és a haj-, és szőrtüszőkben azonban van egy enzim, ami a tesztoszteront DHT hormonná alakítja. Kamaszkorban ennek fontos a szerepe, a DHT indítja be a férfias testszőrzetek megjelenését. Később viszont sok galibát okozhat ez a hormon.

A DHT felelős a kopaszodásért, mert habár a fejbőrön kívül mindenhol erősíti a szőrzetet, a fejtetőn rátelepszik a szőrtüszőkre és összezsugorítja azokat. Megállítja a növekedési ciklust, míg végül az egész szőrtüsző elhal. Ezért van sok férfinak dús testszőrzete, de egy szál haja sem! A DHT-nak kopaszodás mellett a prosztata-megnagyobbodás kialakulásában is komoly szerepe van.

Jogos a kérdés, hogy a kopaszodást lehet-e DHT hormon blokkolókkal kezelni? Igen, kizárólag mezoterápiás kezeléssel bevitt helyi injektációval lehetséges, mert így a kezelés minden férfiasságot érintő mellékhatásokat mellőz.

Most, hogy már Te is tisztában vagy a genetikai kopaszodás folyamatával, biztos megérted, miért nem működnek a samponok, hajcseppek, vitaminok. Lehet, hogy a gyártók a legnagyobb jóindulattal akarják táplálni a hajadat termékeikkel, de a DHT hormon gonosz játéka ellen ez sajnos nem elég.

A tudomány jelenlegi állása szerint az egyetlen biztos, mellékhatásoktól mentes és élethosszig tartó megoldás kopaszodás ellen: a hajbeültetés.