Jelentkezz ingyenes hajvizsgálatra!

FUE2 technológia

A tudomány jelenlegi állása szerint kopaszodás ellen az egyetlen életre szóló megoldás a hajbeültetés.

A FUE2 Safe System hajbeültetési módszerével a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni, a beavatkozás fájdalommentes, a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel jár.

A legmodernebb technológia

Klinikánkon a legmodernebb FUE2 Safe System hajbeültetési módszerrel dolgozunk. A hajbeültetésre maximális hajgaranciát vállalunk, valamint olyan egyedülálló hajgyógyászati utókezelésekkel együtt kínáljuk, mellyel elérhető és hosszútávon is megtartható a gyönyörű, dús haj.

Ismerd meg a FUE2 technológiát, tudd meg pontosan, óráról-órára mi történik veled a műtét napján. Kövesd egy idővonalon, hogyan fognak fejlődni hajszálaid a beültetés után.

A hajbeültetés csúcstechnológiája

A hajbeültetés gyakorlatilag annyit jelent, hogy a saját hajból, tarkótájról nyert töveket áthelyezzük a hajhiányos területre. Ezzel az eljárással nagyon biztonságosan, szinte hajszálvesztés nélkül lehet kivenni, majd áthelyezni ezeket a hajtüszőket.

Az első hajbeültetést 1952-ben végezték, New Yorkban. Akkoriban még 4mm átmérőjű volt egy bemetszés, így habár a fejtetőre ültetett szőrtüszőegységek megmaradtak, a donorterület nem festett túl fényesen a műtét után.

A ‘90es években terjedt el a FUT módszer. Egy csík hajas fejbőrt vettek ki a donorterületről és ezt osztották szét a fejtetőn. Habár a módszer forradalminak számított a maga idejében és rejtélyes módon az USA-ban még a mai napig alkalmazzák, az igazán esztétikus műtéti megoldás még váratott magára.

2005-re született meg az a módszer, amelynek a továbbfejlesztett változatát a mai napig használjuk – a FUE.

A FUE (Follicular Unit Extraction) lényege, hogy egy golyóstollnak kinéző, 1 mm átmérőjű körkéssel kiemelnek egy szőrtüszőegységet (graftot) a fejbőrből, ezt tápoldatba helyezik, majd a fejtetőre ültetik. A bemetszés olyan kicsi, hogy a hegesedési folyamat egy hétre redukálódott. A módszert úgynevezett “No touch” technológiaként tartják számon.

A tökéletes eszköz

Az áttörést a hajbeültetésben nem is az elgondolás, hanem inkább a tökéletes eszköz megalkotása jelentette. Ez a Harris-tű. Mi, a Professional Hair hajklinikán ezt az eredeti, amerikai Harris-tűt használjuk minden egyes páciens hajbeültetése során.

A FUE2 Safe System annyiban tud többet, hogy a tű átmérője még kisebb, 0.7-0.9 mm. Ez hegesedés szempontjából még ideálisabb, a donorban pedig teljesen észrevétlen marad a kiemelt graftok helye. Ennél kisebb tűt már nem lehet úgy alkalmazni, hogy ne sértsük meg a szőrtüszőegységeket.

Van klinika, amelyik újabb módszerről áradozik, de az az igazság, hogy sem a kisebb átmérő, sem a hajszálak szétválasztása nem előnyös a hajbeültetési folyamat szempontjából, sőt! A hajszálaknak az az ideális, ha egy egységben maradnak, az ebbe való bármiféle beavatkozás károsíthatja a gyökérszerkezetet.

Nyugat-európai és amerikai hajbeültető orvosok mind ezt támasztják alá, ezért mi is maradunk a FUE2 Safe System módszernél. Egy innováció van nyugaton a FUE2-vel kapcsolatban, az a robotizáció. Számunkra fontos, hogy a páciens otthonosan, kényelmesen érezze magát nálunk, hiszünk doktornőink gondoskodó, precíz munkájában és nem cserélnénk őket robotra.

Mi történik a műtét napján?

Tölts el velünk egy virtuális napot a Professional Hair klinikán! Hogyan zajlik a FUE2 technológiával végzett műtét napja? Nyugodt lehetsz, a műtéti nap foglalásakor minden információt megkapsz, hogy tökéletesen fel tudj készülni a beavatkozásra.

08:00

Mikor megérkezel, átbeszéled a konzultáción egyeztetett részleteket az orvosoddal még egyszer, hogy biztosan minden az elképzeléseid szerint történjen. Levágja a hajad, majd megrajzolja a hajvonalat számodra. Ez az a vonal, ahol a homlokodon elkezdődnek majd a hajszálak. Ennek formáját és elhelyezkedését természetesen igényeidhez igazítja a doktornő.

08:30

A délelőtti órákban egy kényelmes ágyon, hason fekve ábrándozhatsz leendő hajkoronádról. Az orvos ekkor kezdi meg a később beültetendő hajszálak kinyerését a donor területről. Egy speciális eszköz segítségével emeli ki egyenként a graftokat. A beavatkozás előtt mindig kapsz helyi érzéstelenítést, ez kicsit kellemetlen érzés lehet, de nem kell tartanod nagymértékű fájdalomtól. Amint kifejtette hatását az érzéstelenítő, orvosod garantáltan fájdalommentesen távolítja el a graftokat. A kiemelt graftok egy élettani oldatba kerülnek tisztításra és osztályozásra.

12:00

Miután a megfelelő számú hajszál eltávolításra került, mindenkinek jár az ebédszünet, Neked is van lehetőséged ebédelni, nyújtózkodni kicsit, valamint szemügyre veheted, hogyan is állnak a folyamatok. Felteheted esetleges kérdéseid is.

13:00

A szünet után már kényelmes relaxációs pózban fekszel majd a székben. Orvosod előkészíti fejbőröd a beültetésre. Újra kapsz érzéstelenítőt, hogy zavartalanul élvezhesd új hajkoronád születését. Helyükre kerülnek a délelőtt folyamán eltávolított hajhagymák. Közben akár filmet is nézhetsz vagy hallgathatod kedvenc zenéd. Ne úgy képzeld el, mint egy horror jelenetet mindenféle műszerekkel. Ez sokkal barátságosabb folyamat, a tű is úgy néz ki, mint egy enyhén puffadt Rotring ceruza.

18:00

Délután boldogan indulhatsz haza, azzal a tudattal, hogy egy életre leszámoltál a kopaszsággal. Már csak pár hónap türelem és örökre visszanyered régi, dús hajadat! A beavatkozást végző orvos ellát minden fontos információval és utasítással, amit az elkövetkezendő napokban és hetekben követned kell, hogy a legjobban megóvd a beültetett hajakat és maximálisan serkentsd a növekedésüket.

Amennyiben két napos műtéten veszel részt, ugyanúgy elengedünk az első nap végén is. Otthoni, kényelmes környezetben pihenhetsz a második nap előtt.

Beültetés után

A beavatkozás után már másnap munkába állhatsz, de az aktív sportot még 2-3 hétig kerülni kell.

Az első hónapban a frissen beültetett graftokban lévő hajszálak kihullanak és a fejbőr teljesen regenerálódik. Az igazi eredmény kb. 3 hónap után kezd el igazán látszani, akkor kezdődik el az igazi hajnövekedés, sűrűsödés, egyre több hajszál bújik elő, ilyenkor már vágathatsz is a hajadból.

Fél évvel a beavatkozás után már igazán látványos a változás! A korábban kopasz területeken folyamatos a sűrűsödés, már lassan el is felejted a műtétet, de azért a féléves kontrollon még megnézzük, hogy hogy alakul a növekedés!

Ugye, hogy nem is hangzik olyan félelmetesen?

Sokan félnek a hajbeültetéstől, mert a műtét elnevezéstől egy komoly beavatkozásra asszociálnak, több hetes lábadozási idővel. Hajbeültetés után nem esel ki a munkádból, és a napi rutinodon is csak rövid ideig, kis mértékben szükséges változtatnod.

NÉZD MEG, MI TÖRTÉNIK A HAJADDAL 12 HÓNAP ALATT

A kezelés utáni első hét

Az apró hegek gyógyulásnak indulnak, pár napig nyugalom, stresszmentesen, sapka, hajmosás nélkül, alvás nyakpárnával.

Hajbeültetés után egy hónappal

A fejbőr teljesen regenerálódik, minden pici seb begyógyul, a haj elkezd nőni, ezzel egyidőben a beültetett hajszálak elkezdenek kihullani (természetes folyamat!)

Hajbeültetés után 3 hónappal

Ekkor van egy fordulópont, amikor elkezdődik az igazi hajnövekedés, sűrűsödés, egyre több hajszál bújik elő. Ilyenkor már vágathatsz a régi hajadból, a donor terület is tökéletesen regenerálódik.

Hajbeültetés után 6 hónappal

Fél évvel vagyunk a hajbeültetés után és már abszolút látványos a változás! A kopasz területeken folyamatos a sűrűsödés, már lassan el is felejted a beavatkozást, még a féléves kontrollon azért megnézzük, hogy alakul a növekedés! ?

Hajbeültetés után 8 hónappal

Az igazi áttörés… Ekkora áll már be szépen a növekedés, a beültetett hajszálak már úgy viselkednek, mint az összes többi. Megerősednek, egészségesek. Innen már visszafordíthatatlan, hogy megszépülsz.

EGYEDI, SZEMÉLYRE SZABOTT UTÓKEZELÉS

A Professional Hair nem csak abban egyedülálló a piacon, hogy 100% garanciát vállal a hajbeültetésre, hanem abban is, hogy a hajbeültetés után lehetőséget kínálunk az új hajszálak táplálására a lehető legdúsabb hatás érdekében. A mezoterápiás kezelés során egy vitamin-, és aminosav koktélt injekciózunk a fejbőrbe, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal tápláljuk a hajhagymákat.

Hajhullás vagy kopaszodás?

Fésülködés után csomónyi hajat találsz a fésűben. Reggelente számolgatod a párnádon lévő hajszálakat. Honnan lehet tudni, hogy ez normális vagy a visszafordíthatatlan kopaszodás első jelei?

Körülbelül napi 100 hajszálig a hajhullás természetesnek, normálisnak mondható. Tavasszal és ősszel mindenkinek hullik a haja, ahogy az állatok szőre is, ez teljesen rendben van. A szezonális hajhulláson túl, az ideiglenes hajvesztés hátterében sokszor állhatnak betegségek vagy hormonális elváltozások. Ilyen esetekben a kiváltó probléma megszűnésével a hajveszteség is eltűnik.

Drasztikus fogyókúra

Egy szigorú diétából adódó tápanyaghiány könnyen vezethet hajhulláshoz. Ilyen esetben A-, B, C- és E-vitaminok, illetve a vas, a réz és a cink pótlása ajánlott.

Betegségek

Súlyos, hosszabb betegségek, amelyek jelentősen legyengítik a szervezetet, gyakran járnak hajhullással. Ezen kívül számos megbetegedés előjele/figyelmeztető jele is lehet a fokozott hajvesztés, ezek közül a leggyakoribbak: pajzsmirigyproblémák (túl- vagy alulműködés), testben lévő gyulladások (akár fogban, ínyben előforduló gyulladások), vashiányos vérszegénység, agyalapi mirigy elégtelenség.

Gyógyszerek

Bizonyos gyógyszerek, főleg antidepresszánsok, vérnyomás-csökkentők szedése is lehet egy kiváltó ok. Érdemes kivizsgálni a felírt gyógyszer iránti érzékenységünket is, ugyanis gyakran az egy-egy hatóanyag iránti intolerancia csak kevésbé látványos tünetekben jelenik meg, mint például a hajhullás. Gyakori kiváltó ok lehet még az A-vitamin túlzott bevitele is.

Stressz, szorongás

Stressz, szorongás: Erős érzelmi megpróbáltatások vezethetnek betegségekhez és hajhulláshoz is. Erős érzelmi vagy fizikai túlterheltség esetén a hajszálak hamarabb kerülhetnek nyugalmi szakaszba.

Ha a felsorolt tényezők valamelyike okozza a hajhullást, az foltokban vagy a fej teljes területén következik be és visszafordítható. Ilyenkor először is meg kell keresni a hajhullás okát, kezelni és utána vitaminokkal lehet serkenteni a hajnövekedést. A legjobb, ha közvetlenül a fejbőrbe fecskendezik a tápanyag koktélt, ezt hívjuk mezoterápiának.

A férfiak 95%-a viszont genetikai hajhullással küzd, ami végleges kopaszodást jelent.

A tesztoszteron a férfiasság hormonja. A prosztatában, a mellékvesékben és a haj-, és szőrtüszőkben azonban van egy enzim, ami a tesztoszteront DHT hormonná alakítja. Kamaszkorban ennek fontos a szerepe, a DHT indítja be a férfias testszőrzetek megjelenését. Később viszont sok galibát okozhat ez a hormon.

A DHT felelős a kopaszodásért, mert habár a fejbőrön kívül mindenhol erősíti a szőrzetet, a fejtetőn rátelepszik a szőrtüszőkre és összezsugorítja azokat. Megállítja a növekedési ciklust, míg végül az egész szőrtüsző elhal. Ezért van sok férfinak dús testszőrzete, de egy szál haja sem! A DHT-nak kopaszodás mellett a prosztata-megnagyobbodás kialakulásában is komoly szerepe van.

Jogos a kérdés, hogy a kopaszodást lehet-e DHT hormon blokkolókkal kezelni? Igen, kizárólag mezoterápiás kezeléssel bevitt helyi injektációval lehetséges, mert így a kezelés minden férfiasságot érintő mellékhatásokat mellőz.

Most, hogy már Te is tisztában vagy a genetikai kopaszodás folyamatával, biztos megérted, miért nem működnek a samponok, hajcseppek, vitaminok. Lehet, hogy a gyártók a legnagyobb jóindulattal akarják táplálni a hajadat termékeikkel, de a DHT hormon gonosz játéka ellen ez sajnos nem elég.

A tudomány jelenlegi állása szerint az egyetlen biztos, mellékhatásoktól mentes és élethosszig tartó megoldás kopaszodás ellen: a hajbeültetés.