Jelentkezz ingyenes hajvizsgálatra!

Tetyana S
Régóta tartó hajhullásomat állították meg. Van az a pont, amikor a vitaminok már nem segítenek .:) Köszönöm
Tetyana S
2023.04.20.
Sándor Sándor
Teljesen meg vagyok elégedve. Alig volt hajam elől, de a szűk keretemből szépet alkottak. Csak ajánlani tudom.
Sándor Sándor
2023.03.21.
Andi K. N.
Régóta ritkuló hajamat teljesen helyrehozták a klinikán. Nagyon kedves és profi csapat segített nekem. Ismét van önbizalmam.
Andi K. N.
2022.12.30.
Surprise Kids
After I lost most of my hair ,my wife contacted the clinic for information,my brother had previously been there and he recommended it.The staff was very professional the surgery was excellently preformed and the team environment was very friendly.The second picture shows 3 days after the surgery.highly recommended.from Ireland 🙂
Surprise Kids
2022.11.25.
Mark Kathi
Az arc mezoterápiás kezelés során Zsuzsa nagyon kedves volt, bármilyen kérdést tettem fel teljeskörűen tudott tájékoztatni és már az első kezelés során feszesebbnek érződött a bőröm, a pattanások eltűntek.
Mark Kathi
2022.06.02.
Nyitrai Roland
Fél évvel a beavatkozás után, szinte el se hiszem, hogy olyan állapotban van a hajam, mint kb. 10 éve. Remélem még legalább 10 évig így is marad. Köszönöm 🙂
Nyitrai Roland
2022.02.13.

Túl zsíros haj is okozhat kopaszodást

A zsíros fejbőr nem csupán esztétikailag visszataszító jelenség, mely miatt szégyenkeznünk kell. Kellő körültekintés és ápolás nélkül jelentkezhetnek mellé más, komolyabb gondok is, például gombásodás, vagy hajhullás. Előbbi könnyen kialakulhat a túl zsíros fejbőrön, mert az egyszerűen nem képes szellőzni. Ha a fejbőr nem képes megtisztulni, a sok faggyú bekerülhet a szőrtüszőkbe is, ezáltal már a hajhagymák sem jutnak levegőhöz. Az
emiatt elgyengült hajszálak elvékonyodnak, kihullnak.

A túlzott faggyútermelés hátterében sajnos sok minden állhat, ezért érdemes szakértőhöz fordulni! Lehetséges okok például a túl zsíros étrend, hormonális zavarok, genetika, hajtípusunknak nem megfelelő kozmetikumok használata vagy túl stresszes életvitel. Előfordulhat, hogy a probléma nem túl komoly és kezeléséhez elég csak néhány tanácsot megfogadni, hogy elkerüljük a kopaszodást, korpásodást.

Hogyan kezeljük túl zsíros hajunkat?

1.      Mossunk annyiszor hajat, ahányszor jól esik! Tévhit, hogy a túl sok hajmosás stimulálja a faggyútermelést. Épp ellenkezőleg: minden egyes hajmosásnál eltávolítjuk a felesleges faggyút fejbőrünkről, elősegítve a szellőzését.

2.      Használjunk átlátszó állagú sampont a krémes helyett!

3.      A legjobb olyan hajápolási termék, mely tartalmaz tengeri hínárt vagy a következő gyógynövényekből valamennyit: zsurló, csalán, martilapu, rozmaring, zsálya, kamilla. Szabályozzák a faggyútermelést és nyugtatják, pihentetik a fejbőrt.

4.      Ha tehetjük, inkább reggel mossunk hajat, mert a faggyútermelés éjszaka aktívabb!

5.      Felejtsük el a balzsamot! A zsíros haj bőven kap tápanyagot a faggyúból.

6.      Kíméljük fejbőrünket! Kerüljük a meleg vizet, a forró levegőjű hajszárítót, a szoros hajfonatokat, copfokat, kalapokat, sapkákat és hajpántokat!

7.      Használjunk inkább fésűt a hajkefe helyett, mert azzal nem egyengetjük végig hajszálainkon a túl sok faggyút!

8.      Mint minden, hajunkkal jelentkező problémánál, itt is fontos a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozás, a nyugodt életvitel, valamint a rendszeres testmozgás! Belső egyensúlyra törekedjünk az élet minden területén!