Jelentkezz ingyenes hajvizsgálatra!

Örökölhető a kopaszság?

Ha észrevesszük, hogy elkezdett hullani a hajunk, még nem biztos, hogy nagy a baj. Napi 100 hajszál elvesztésénél még nem kell aggódni, hiszen a fejen található 100000 hajtüszőnek 90%-a magától újranő.  Ez egy folyamatos ciklus, mindig új haj nő a kihullt helyére.

A kopaszodás oka a nőknél a haj elvékonyodása, de náluk ez a folyamat lassabban és a férfiaknál ritkábban megy végbe. Minoxidil tartalmú gyógyszerek megállíthatják a kopaszodás nők esetében, de ehhez hasonló szerek szedése előtt mindenképp kérje ki szakorvosok véleményét, melyet nálunk ingyenesen tehet meg ide kattintva.

A férfiak esetében 90%-ért a géneket lehet hibáztatni, ugyanis öröklődés útján, főleg az anyai vonalról lehet „elkapni” a kopaszodást. Tehát érdemes megfigyel a családfát, különösen az anyai nagyapát, s valószínűleg az ő kopaszodását fogjuk örökölni.

Általában patkó alakban kezd el kopaszodni a fej, kivétel ez alól az olyan sokk a szervezetnek, mint a műtét, a szülés, egyes gyógyszerek használata, a súlyos stressz, a pajzsmirigy problémák, ekkor drasztikus mennyiségben kezd el hullani a haj. Ebben az esetben is, ha már marék számra hull a haj, azonnal fel kell keresni egy hajklinikát, mert a megfelelő kezelés elengedhetetlen ebben a stádiumban. Ráadásul mindenki máshogy reagál a kezelésekre, tehát minden esetben figyelembe kell venni a beteg életvitelét, egészségét.