Jelentkezz ingyenes hajvizsgálatra!

Tetyana S
Régóta tartó hajhullásomat állították meg. Van az a pont, amikor a vitaminok már nem segítenek .:) Köszönöm
Tetyana S
2023.04.20.
Sándor Sándor
Teljesen meg vagyok elégedve. Alig volt hajam elől, de a szűk keretemből szépet alkottak. Csak ajánlani tudom.
Sándor Sándor
2023.03.21.
Andi K. N.
Régóta ritkuló hajamat teljesen helyrehozták a klinikán. Nagyon kedves és profi csapat segített nekem. Ismét van önbizalmam.
Andi K. N.
2022.12.30.
Surprise Kids
After I lost most of my hair ,my wife contacted the clinic for information,my brother had previously been there and he recommended it.The staff was very professional the surgery was excellently preformed and the team environment was very friendly.The second picture shows 3 days after the surgery.highly recommended.from Ireland 🙂
Surprise Kids
2022.11.25.
Mark Kathi
Az arc mezoterápiás kezelés során Zsuzsa nagyon kedves volt, bármilyen kérdést tettem fel teljeskörűen tudott tájékoztatni és már az első kezelés során feszesebbnek érződött a bőröm, a pattanások eltűntek.
Mark Kathi
2022.06.02.
Nyitrai Roland
Fél évvel a beavatkozás után, szinte el se hiszem, hogy olyan állapotban van a hajam, mint kb. 10 éve. Remélem még legalább 10 évig így is marad. Köszönöm 🙂
Nyitrai Roland
2022.02.13.
Férfi hajbeültetés eredménye

Hajhullás oka lehet a cukorbetegség is

Manapság egyre több embert érint a cukorbetegség valamilyen  típusa, kortól és nemtől függetlenül. Az cukorbetegség kiváltó oka a hasnyálmirigy nem megfelelő működése. A hasnyálmirigy termeli szervezetünkben az inzulint, mely a szervezet anyagcseréjében segédkező hormon. A szervezet csak az inzulin segítségével képes a vérből kinyerni a glükózt, mely nélkülözhetetlen erőforrása a sejteknek. A máj is folyamatosan termel a szőlőcukrot, mely akár önmagában is szinten tartaná a vércukorszintet és energiát szolgáltatna a sejtnek. Azonban a máj cukortermelése nagyobb, mint ami szükséges. Normális esetben az inzulin jelenléte visszaszorítja a máj cukortermelését. A cukorbetegeknél ez hiányzik, ezért lesz magas a vércukorszintjük.

A cukorbetegségnek kettő típusát szokták megkülönböztetni a súlyosságát illetően. Az 1-es típusú cukorbetegeknél az inzulintermelő sejtek teljesen elpusztultak, az inzulint külsőleg kell pótolni. A 2-es típusú cukorbetegeknél a szervezet termel inzulint, csak nem megfelelő mennyiségűt.
Számukra a kúra életmódváltást, rendszeres sportolást és tudatos táplálkozást, diabetikus étrendet ír elő. Kiegészítésként szükség lehet gyógyszeres kezelésre is.

Vércukorszint méréssel hamar kiszűrhetők a cukorbetegek, de akik nem járnak rendszeres vérvételre, azoknak is lehet pár árulkodó tünetjel. Ilyen például a gyakori vizelés, szokatlanul nagy szomjúság és éhségérzet, hirtelen súlyvesztés és ráadásul a hajhullás is.

Cukorbetegeknél a fokozott hajveszteség vagy hajszálak elvékonyodásának oka a nem megfelelő vérellátásban keresendő. Cukorbetegeknél a vérerek fala megvastagodik, az artériák beszűkülnek. A vér  nem tud megfelelő mennyiségű oxigént juttatni a sejtekhez, így a hajhagymákhoz sem.  Az alacsony vérellátottság pedig a haj fénytelenné válását illetve hajhullás kialakulását idézheti elő.

Ha észleljük a kopaszodás első tüneteit, ne szégyelljünk szakértőhöz fordulni, hisz rengeteg ok húzódhat meg annak hátterében! A cukorbetegségen kívül lehet a nem megfelelő életvitel, a sport hiánya, a stressz vagy lelki fáradtság, de akár komoly szervi problémák tünete is lehet. Az öröklött kopaszodásra sajnos nincs gyógyszeres kezelés. Az ily módon elvesztett hajszálainkat csak hajátültetés során nyerhetjük vissza.