Jelentkezz ingyenes hajvizsgálatra!

Tetyana S
Régóta tartó hajhullásomat állították meg. Van az a pont, amikor a vitaminok már nem segítenek .:) Köszönöm
Tetyana S
2023.04.20.
Sándor Sándor
Teljesen meg vagyok elégedve. Alig volt hajam elől, de a szűk keretemből szépet alkottak. Csak ajánlani tudom.
Sándor Sándor
2023.03.21.
Andi K. N.
Régóta ritkuló hajamat teljesen helyrehozták a klinikán. Nagyon kedves és profi csapat segített nekem. Ismét van önbizalmam.
Andi K. N.
2022.12.30.
Surprise Kids
After I lost most of my hair ,my wife contacted the clinic for information,my brother had previously been there and he recommended it.The staff was very professional the surgery was excellently preformed and the team environment was very friendly.The second picture shows 3 days after the surgery.highly recommended.from Ireland 🙂
Surprise Kids
2022.11.25.
Mark Kathi
Az arc mezoterápiás kezelés során Zsuzsa nagyon kedves volt, bármilyen kérdést tettem fel teljeskörűen tudott tájékoztatni és már az első kezelés során feszesebbnek érződött a bőröm, a pattanások eltűntek.
Mark Kathi
2022.06.02.
Nyitrai Roland
Fél évvel a beavatkozás után, szinte el se hiszem, hogy olyan állapotban van a hajam, mint kb. 10 éve. Remélem még legalább 10 évig így is marad. Köszönöm 🙂
Nyitrai Roland
2022.02.13.

Mitől alakulhat ki még női kopaszodás?

Ennek a hormonális betegségnek a neve egy mozaikszóból alakult ki, PCOS, mely policisztás ovárium (petefészek) szindrómát jelent.
Gyakori betegség nőknél, mely a hormonrendszert támadja meg, és a meddőség leggyakoribb kiváltó oka is. A nők körülbelül 10-20% találkozik életében ezzel a szindrómával. Érdemes komolyan kezelni ezt a betegséget, mert rövid és hosszú távú szövődményei is lehetnek. A PCOS kialakulhat mozgásszegény életmód, stressz, helytelen táplálkozás, túlsúly egészségtelen hatásai miatt is, de javarészt öröklött, genetikai hajlam a magyarázata.

Eléggé összetett tünet együttes jellemzi. Nőgyógyászati problémák felléphetnek, mint a menstruációs ciklus zavara vagy kimaradása, meddőség. A szindrómára utaló belgyógyászati tünetek lehetnek a súlyos elhízás, magas vérnyomás, és keringési zavarok, szív- és érrendszeri panaszok. Ezen kívül bőrgyógyászati tünetek is felléphetnek, mint a túl zsíros, pattanásos bőr, vagy szürkés bőrelváltozások.

Mégis, talán a legkellemetlenebb tünetek a szindrómával szenvedő nőknél, hogy a hormonzavar következtében túlsúlyba kerülő férfi nemi hormonoknak szemmel látható jelei alakulnak ki. Ilyen a túlzott szőrnövekedés a férfiakra jellemző területeken: a köldök és a szeméremdomb közötti területen, a mellbimbók környékén és a deréktájon. Emellett megerősödhetnek az arcon lévő, nőknél apró pehelyszőrök is, mintha szakálluk és bajszuk nőne.

Ráadásul, ha a családban a férfiak örökletes kopaszodással küzdenek, ez a férfi nemi hormonoknak köszönhetően megjelenhet a PCOS szindrómával küzdő nőknél is. Ilyenkor a homloktájon és a fejtetőn erőteljes hajhullást, kopaszodás kialakulását tapasztalhatnak.

Szerencsére a szindrómának ezen tünetei gyógyszeres kezeléssel mérsékelhetők. A kezelés hatására enyhül a szőrnövekedés, a hajhullás visszafordítható, és segíthet a megtermékenyülésben is. Sajnos, teljesen nem gyógyítható meg a PCOS szindróma, csak a tüneteit lehet kezelni.

Természetesen, nem kell öndiagnózist felállítani, csupán javasoljuk, ha ilyen tüneteket érzékel, feltétlenül forduljon szakemberhez! Hiszen a hajhullás hátterében ezenkívül sok más betegség, és visszafordítható jelenség is állhat. A női kopaszodásról szóló blogbejegyzésünk ide kattintva érhető el.