Jelentkezz ingyenes hajvizsgálatra!

Tetyana S
Régóta tartó hajhullásomat állították meg. Van az a pont, amikor a vitaminok már nem segítenek .:) Köszönöm
Tetyana S
2023.04.20.
Sándor Sándor
Teljesen meg vagyok elégedve. Alig volt hajam elől, de a szűk keretemből szépet alkottak. Csak ajánlani tudom.
Sándor Sándor
2023.03.21.
Andi K. N.
Régóta ritkuló hajamat teljesen helyrehozták a klinikán. Nagyon kedves és profi csapat segített nekem. Ismét van önbizalmam.
Andi K. N.
2022.12.30.
Surprise Kids
After I lost most of my hair ,my wife contacted the clinic for information,my brother had previously been there and he recommended it.The staff was very professional the surgery was excellently preformed and the team environment was very friendly.The second picture shows 3 days after the surgery.highly recommended.from Ireland 🙂
Surprise Kids
2022.11.25.
Mark Kathi
Az arc mezoterápiás kezelés során Zsuzsa nagyon kedves volt, bármilyen kérdést tettem fel teljeskörűen tudott tájékoztatni és már az első kezelés során feszesebbnek érződött a bőröm, a pattanások eltűntek.
Mark Kathi
2022.06.02.
Nyitrai Roland
Fél évvel a beavatkozás után, szinte el se hiszem, hogy olyan állapotban van a hajam, mint kb. 10 éve. Remélem még legalább 10 évig így is marad. Köszönöm 🙂
Nyitrai Roland
2022.02.13.

Összekapcsolható a pajzsmirigy és a hajhullás?

Manapság majdnem minden harmadik embernél, de leginkább nőknél jelentkezik a pajzsmirigy működésében lévő zavar. Ha megfelelően működik, észre sem vesszük, hogy ilyen szervünk is van. Azonban ha túl-, vagy éppen alul termel – utóbbi a gyakoribb – akkor viszont már komoly hatásai és tünetei jelentkeznek szervezetünkben.

Jellemző tünetek a pajzsmirigy túlműködése esetén a felgyorsult szívverés, a szem kidülledése, valamint struma, azaz a pajzsmirigy megnagyobbodása, mely kézzel tapintható. A szapora szívverés bizony komoly más következményekkel is járhat, így fontos minél előbb a megfelelő gyógyszeres kezelés megkezdése. A pirulákon túl minden olyan életmódbeli faktorokat is ki kell szűrni, ami a vérnyomásra és a szívre fenyegetettséget jelenthet. Ilyen például a dohányzás, az alkohol-fogyasztás és a fokozott stressz.

Ennél sokkal összetettebb tünet együttes jellemzi, ha valakinek alul működik a pajzsmirigye. Hiszen, ha valamiből hiány van, az mindig szembetűnőbb. Ha kevesebb hormont termel pajzsmirigyünk, akkor a következők lehetnek a tünetei: étvágytalanság, súlygyarapodás minden igyekezet ellenére is, gyakori székrekedés, koncentrációs zavarok és fáradékonyság, ingerültség, kimerültség, csökkenő teljesítőképesség, depresszió, érzékenység a hidegre. Ebben az esetben is előfordulhat struma, de lassabb szívveréssel párosul.
Nőknél még jele lehet a pajzsmirigy alul-működésnek a menstruációs zavarok és a terméketlenség. Szerencsére ez a fajta hormonális zavar is jól kezelhető gyógyszerekkel, mesterséges hormonpótlással.

Ami közös a kétféle pajzsmirigy működési zavarban, az az, hogy mindkét esetben jelentkezik tünetként a hajhullás. Mivel a pajzsmirigyek hormonjai szabályozzák – többek között – testünkben szinte az összes anyagcsere-folyamatot, így a bőrön és a haj szerkezetében hamar meglátszik ez a fajta hormonzavar.  A pajzsmirigy hormonok (trioxin –T4, trijód-trionin – T3) alacsony számakor a hajszálak vékonnyá, szálkássá, színük fakóvá válik. A bőr fásult lesz, hajlamos a kiszáradásra, így a fejbőr is.

A hormonok befolyásolják a haj növekedését is. A hormonális zavarok következtében a hajszálak előbb lépnek a nyugalmi fázisukba, tehát hamarabb hullanak ki, mint az megszokott lenne. Az átmeneti hajveszteség nem koncentrálódik egy területre, a fejbőr egészén tapasztalható. Jó hír, hogy ez a fajta kopaszodás a pajzsmirigy gyógyszeres kezelésével visszafordítható.

Ha a hajhullás jeleit tapasztaljuk magunkon, feltétlenül érdemes szakember segítségét kérni! A pajzsmirigy rendellenes működései szerencsére vérvétellel hamar kiszűrhetők, de a kopaszodás hátterében ennél jóval összetettebb problémák, betegségek is állhatnak.